Gulvvask: den komplette guide til skinnende rene gulve i hele huset

Læs med her og bliv klogere på, hvordan du får skinnende rene gulve - uanset om det er trægulv, klinkegulv, vinylgulve eller noget helt 4.

Når du har fulgt guiden, kan du roligt invitere gæster. Dine gulve bliver så rene, at I kan sidde på gulvet og spise.

 

Før du går i gang med at vaske gulv

Ordsproget "godt begyndt er halvt fuldendt" gælder også når det kommer til gulvvask. Så inden du skal vaske gulvet, skal du lige have styr på følgende ting først:

 1. Ryd gulvet for små ting som stole, planter, legesager og andre små, flytbare ting
 2. Støvsug gulvet

Når det er på plads, er det tid til at finde dine rekvisitter til gulvvask frem. Jeg anbefaler dig at bruge følgende:

 • Et teleskopskaft med moppefremfører
 • 2 moppeklude eller flere
 • Universal gulvvasksæbe (altså én sæbe, som kan bruges på alle dine gulve)
 • En gulvspand, gerne med en skinne til at vride moppekludene for vand

Jeg har lavet en komplet pakke med alt du skal bruge, som du finder her:

 

Sådan vasker du dine gulve i 5 trin

Jeg vil anbefale dig først at se min video, hvor jeg viser dig hvordan du let vasker dine gulve - uanset gulvtype. Dernæst kan du læse videre i guiden.

 1. Dosér sæben i dit vaskevand ved at følge vejledningen på emballagen. Skal du bruge en 1% opløsning i 5L vand, så hæld en halv deciliter sæbe i en gulvspand og tilsæt 5L lunkent vand.
 2. Indstil dit teleskopskaft så det går dig til hagen. Derved får du en god arbejdsstilling og forhindrer skader.
 3. Kom den ene moppeklud på moppefremføreren, dyp den i vaskevandet og pres overskydende vand af på skinnen i gulvspanden.
 4. Vask gulvet i 8-tals bevægelser, for ikke at tvære snavset rundt på gulvet
 5. Aftag den våde moppe, påfør den tøre moppe og tør efter - igen i 8-tals bevægelser

Gentag punkt 3-5 indtil du har vasket hele gulvet.

 

En "quickie" kan nogle gange være løsningen

Nogle gange har du bare ikke tid til at gøre tingene helt efter bogen. Så er valget mellem helt at undlade gulvvask, eller at tage en fix, hurtig og handy løsning.

Med min nye lille og handy gulvmoppe, kan du vaske gulv på rekordtid.

Moppen har indbygget håndtag til at vride moppen tør for vand - det er super smart.

Den kan bruges både i tør og i våd tilstand. Og så er den nem lige at tage frem, hvis børnene f.eks. har spildt lidt saftevand på gulvet.

 

Undgå de 3 typiske fejl

Jeg har som rengøringsekspert hjulpet utrolig mange flinke og rare mennesker med at blive bedre og mere effektive til at gøre rent. Nedenfor har jeg listet de tre typiske fejl jeg ser, når folk vasker deres gulve:

1. Overdosering af sæbe

Årsag: hvis du kommer for meget sæbe i dit vaskevand, så får overfladen på dine gulve et mat, klistret og fedtet look. Øv det var jo ikke ligefrem meningen med at vaske gulvet, vel?
Løsning: følg vejledningen på emballagen. Hvis du skal lave en 2% opløsning i 5 L vand, skal du bruge 100 ml sæbe. Det svarer til en deciliter.

2. Beskidt vaskevand

Årsag: hvis du vasker dine gulve med beskidt vand, så bliver de aldrig ordentlig rene.
Løsning: husk at skifte dit vaskevand ofte. Og selvfølgelig også dine mopper. Sørg for at have mopper nok, hvis du vasker gulv i mange rum på en gang.

3. Tværer rundt i snavset

Årsag: hvis du med din gulvmoppe/gulvklud kører lidt frem og tilbage, rundt og rundt, så tværer du snavset ud på gulvet.
Løsning: vask med 8-tals bevægelser med den korte ende af moppefremføreren forrest. På den måde vil du altid vaske det mest beskidte af gulvet med det mest beskidte af moppen (den forreste del). Og det mest rene af gulvet med det mest rene af moppen (den bagerste del).

 

Nu er du klar til at invitere gæster eller bare nyde synet og duften af skinnende rene gulve. Tak fordi du læste med så langt. Hvis du gerne vil have flere gode guides til hurtig og effektiv rengøring, så følg mig på Facebook nedenfor.

© Basic Clean - All Rights Reserved