Sådan slipper du nemt for den dårlige lugt i tøj og tekstiler

Vi kender nok allesammen problemet med lugten af sved, røg, olie eller friture, der synes at have taget permanent ophold i vores tøj. Det er ofte træningstøjet eller arbejdstøjet, der er hårdest ramt.

Læs med her hvor BASIC CLEANs helt egen rengøringsekspert Louise Grønhøj, giver dig alle de gode tips og tricks - og et helt unikt produkt, der tilsammen giver dig svaret på, hvordan du lykkes med mission lugtfrit tøj.

 

Dårlig lugt i vores tøj - Nej Tak

Det kan være noget af en udfordring at komme lugten permanent til livs, for selv om vi vasker tøjet hver eneste gang vi har brugt det, er det som om lugten straks er tilbage, når vi tager træningstrøjen eller arbejdstøjet på igen. Nogle lugte er mere besværlige at komme af med end andre og kan tit afholde os fra at bruge det tøj, der stadig lugter trælst trods vask og kærlig pleje.

Og husk lige sokkerne - for døjer du med sure tæer, er det sandsynligvis ikke dine fødder der er noget galt, men dine sokker, der aldrig rigtig helt har fået mulighed for at slippe de små bakterier og mikroorganismer, der sidder i dem.

Dårlig lugt i andre tekstiler som for eksempel

 • Lagner
 • Dynebetræk
 • Puder
 • Tæpper
 • Håndklæder
 • Viskestykker

kan også være en træls kilde til evige frustrationer og alt for hurtigt udskiftning af tekstiler, der eller ikke fejler noget.

Det er der heldigvis råd for, hvis du følger Louises nemme og ganske overskuelige anvisninger til, hvordan du helt slipper for det problem, der måske længe har voldt dig store problemer.

 

Sådan gør du det - 4 nemme trin for at komme den dårlige lugt til livs

Her giver Louise dig opskriften på rent og velduftende tøj - altid! Det er bestemt ikke en svær rutine at lære og du vil blive mere end overrasket over, hvor nemt og ligetil det er og hvor gode resultater du får.

Det eneste du har brug for på vejen mod en bragende succes, er BASIC CLEAN Desirens.


1. Læg tøjet i blød sammen med BASIC CLEAN Desirens

Louise anbefaler en opløsning med 10 % Desirens og varmt vand. Vandet skal naturligvis ikke være varmere, end den temperatur der står på vaskeanvisningen.


2. Tøjet skal ligge i opløsningen i ca. 30 minutter

Lad tøjet ligge i opløsningen med Desirens i en halv time. Så er du sikker på, at midlet har haft tid til at virke og trænge godt ind i tøjfibrene.


3. Lad tøjet tørre på en bøjle eller på tørresnoren

Nu skal du lade tøjet tørre - du skal altså IKKE lægge det i vaskemaskinen i våd tilstand. Tøjet behøver ikke være knastørt eller hænge i lang tid og tørre. Det skal bare lige være akkurat tørt.


4. Put det herefter i vaskemaskinen og vask det som normalt

Nu kan du lægge det tørre tøj i vaskemaskinen, for alle mikroorganismer og bakterier er nu fuldkomment slået ihjel. Vask tøjet som du plejer og når det er tørt, har du tøj, som ikke længere lugter af sved eller andet noget som helst andet trælst.


Med Louises ord er der vist bare tilbage at sige - at det er ikke særligt hyggeligt at have noget tøj, der lugter dårligt, men det er rigtig, rigtig dejligt at vide, hvad man skal gøre ved det!

Du behøver nu aldrig mere bekymre dig om tøj der lugter træls og grimt - og langt fra rent, selv om det lige er nyvasket. Louise kan slet ikke få armene ned over Desirens her i videoen, hvor hun fortæller dig den helt nøjagtige fremgangsmåde. Vi er sikre på, at du bliver mindst lige så begejstret.

 

 

 • Ikke mere tøj du bliver nødt til at smide ud, selvom det hverken er gammelt eller slidt.
 • Ikke flere pinlige øjeblikke på jobbet, hvor lugten fra dit tøj er gennemtrængende
 • Ikke flere panikindkøb af midler der lover guld og grønne skove - uden at holde det
 • Ikke flere besøg i træningscentret, hvor du næsten ikke kan holde din egen tøjlugt ud

Til trods for at både de bakterier og mikroorganismer der lever på vores hud, er så små, at vi ikke kan se dem med det blotte øje, er de til gengæld ganske sejlivede og svære at slippe helt af med. Det er der en helt god grund til, for vi har brug for langt de fleste til at holde os og vores hud i fin og sund stand.

Derfor må vi leve med det faktum, at vores sved og andre kropslugte kan sætte dig trælse spor i vores tøj. Heldigvis har du nu opskriften på, hvordan du kommer den trælse og vedvarende lugt i tøjet til livs.

 

BASIC CLEAN Desirens - rengøringsmidlet du ikke vil undvære

I de senere år har anvendelse af forskellige former for desinfektionsmidler været støt stigende. Også hos BASIC CLEAN kan du finde et udvalg af virksomme og professionelle produkter til desinficering. Heriblandt Desirens.

Desirens er et kombineret rengøringsmiddel, med desinficerende effekt og med et utal af anvendelsesmuligheder. Desirens er højkoncentreret og virker nemlig både rengørende og desinficerende på samme tid - midlet kan derfor både bruges til de daglige opgaver og til de mere periodiske opgaver.

Du ved allerede at BASIC CLEAN Desirens er en ren problemknuser, når det drejer sig om at fjerne dårlig lugt fra tøj og tekstiler. Men den kan løse mange andre rengøringsopgaver, som ellers kan være lidt af en udfordring for de fleste. Brug den blandt andet til

 

 • Bekæmpelse af mug og skimmel på bl.a. fuger, fliser og vinduesrammer
 • Alger og anden mikroorganisk vækst på dine havemøbler
 • Fjernelse af bakterier i affaldsbeholdere
 • Afrensning af gynger, sandkasser og andre legeredskaber i haven

Blandt andet kan du med fordel anvende Desirens forebyggende i badeværelset, hvor den effektivt vil bekæmpe forekomsten af skimmel og mug, som trives i det fugtige miljø. Du kan også med fordel give dine havemøbler en afvaskning i en Desirens opløsning, så der ikke i den fugtige og våde efterårsperiode dannes algevækster på dem. Der er nærmest ingen grænser for, hvor og hvornår du kan anvende Desirens.

 

Disse lugte sætter sig ofte i vores tøj

Man kan faktisk dele de lugte, der sætter sig i tøjet op i to kategorier. Der er de lugte, din krop selv producerer og så er der de lugte, som kommer et andet sted fra, men som stadig har tendens til at sætte sig i vores tøj.

 

Lugte du selv producerer

Den primære lugt der sætter sig i dit tøj kommer fra sved, men også urin, afføring og opkast kan give dit tøj en mere eller mindre permanent grim lugt, selv om du vasker det grundigt. Også visse former for medicin, kan ændre vores kropslugt og sætte sig i tøjet.

Udefrakommende lugte

Er du tæt på eller inkluderer dit arbejde lugte fra for eksempel

 • Friture
 • Åben ild
 • Organisk gødning
 • Levende dyr

 

Har disse også tendens til at sætte sig i tøjets fibre, så dit tøj kommer til at lugte. Har junior været på bondegårdsbesøg eller en tur i Zoo, kan det lugtes i tøjet, når han kommer hjem. Disse lugte er for det meste nemmere at vaske ud af tøjet, specielt de uorganiske lugte.

 

Svedlugt i tøj - derfor er den svær at komme af med

Når det gælder de lugte, som du selv producerer, kan de være utroligt svære at vaske ordentligt ud af tøjet. Sved er umiddelbart lugtfrit, men så snart det kommer i kontakt med de bakterier, der helt naturligt findes på din krop, begynder det at lugte. Herfra er der ikke langt til T-shirten eller trøjen.

Nogle mennesker sveder mere end andre og når sveden begynder at lugte, lugter vores sved ikke ens, uanset at vi har samme hygiejne. Nogle har mange flere svedkirtler end normalen, andre sveder uhensigtsmæssigt meget på hænder og fødder - den eneste fællesnævner er, at vi alle sveder, når kropstemperaturen stiger.

Langt de fleste af os bruger en deodorant eller en antiperspirant, som fjerner eller dæmper svedlugten. Men den forhindrer ikke svedlugten i at sætte sig i dit tøj. Selv om du vasker tøjet, kommer svedlugten igen, så snart du har haft trøjen på i kort tid - også selvom du ikke sveder. Det skyldes, at du ikke har fjernet årsagen til den trælse lugt.

De bakterier og mikroorganismer, der er skyld i svedlugten, findes stadig under armene på din træningstrøje, så hver gang du tager den på i nyvasket tilstand, vil din kropsvarme være nok til at aktivere bakterierne og dermed svedlugten på ny.

 

Sure tæer og ildelugtende sko - gør noget ved problemet

BASIC CLEAN Desirens er i sandhed et rent mirakelmiddel. Det har et utal af anvendelsesmuligheder og et produkt vi er super stolte af. Midlet kan nemlig også løse problemet med sko, der lugter så grimt, at de ofte må overnatte uden for døren - lidt som den ekstra lagrede ost, der har sin faste plads i garagens mørke, så den ikke forpester livet i boligen.

Problemet er sikkert forsøgt løst masser af gange og på et utal af måder - som oftest uden held. For det meste må man ty til at købe nye sko, selv om de ildelugtende faktisk ikke er klar til at gå på pension.

Man behøver ikke producere store mængder at fodsved for at kende til situation. Det handler heller ikke om, at man har en dårlig fodhygiejne. Men når man putter sin fødder i en lukket sko, er det et rent slaraffenland for bakterier og mikroorganismer, vågner op så snart temperaturen i dine sko er for opadgående. Og i en lukket sko er det ikke kun dine strømper og fødder, det går ud over. Det er også dine sko!

Prøv lige at se med her, hvor Louise viser dig hvor nemt det er, at slippe af med de ildelugtende sko, så du igen med god samvittighed kan bevæge dig ud i offentligheden, ved hjælp af BASIC CLEAN Desirens. Faktisk kan du fikse dine sko lige så nemt, som du fikser dit tøj og dine tekstiler.

 

 

Tjek også lige vores pakkeløsning med BASIC CLEAN Desirens og Sportsrens

Oplever du, at du har udfordringer med at holde dit tøj lugtfrit, ligegyldigt hvordan og hvor ofte du vasker det, kan Louises pakketilbud med en BASIC CLEAN Desirens og en BASIC CLEAN Sportsrens være den helt perfekte løsning for dig.

Denne pakke giver dig nemlig to produkter som tilsammen kan udgøre en helt ny og effektiv vaskerutine, hvor det tøj, der der netop giver dig udfordringer, kan blive fuldkomment rent, bakteriefrit og velduftende - hver gang du har vasket det. Det betyder naturligvis ikke, at tøjet nu aldrig kommer til at lugte af sved igen, for det gør det med al sandsynlighed. Men det betyder at du ikke tager rent tøj på, hvor der stadig sidder rester af bakterier, der straks du tager tøjet på, starter festen igen.

BASIC CLEAN Desirens + Sportsrens Pakken indeholder de to produkter, der tilsammen kan klare både den daglige vask og de helt specifikke udfordringer. De bruges på hver deres måde og de vil uden tvivl sørge for, at du kan tage på job, til træning eller sende ungerne i børnehave eller skole - uden at tøjet allerede lugter trælst, brugt og grimt, så snart det tages i brug.

Så er du måske

 • Landmand m/k
 • Brandmand m/k
 • Sportsmand m/k
 • Småbørnsforælder
 • Teenagerforælder
 • Dyreejer

Eller er du bare vild med fuldkomment rent, bakteriefrit og velduftende tøj og tekstiler, så tag lige et kig på denne pakkeløsning, hvor du samtidig sparer penge ved at købe de to BASIC CLEAN mirakelprodukter samlet i stedet for enkeltvis.

For som vores egen Louise siger - “Man kan aldrig få for rent eller for velduftende tøj”.

 

Vidste du at…

Hos BASIC CLEAN kan du både handle erhverv og privat. Hos os er alle slags kunder nemlig velkomne. Vi forhandler primært professionelle rengøringsprodukter i vores eget BASIC CLEAN label. Men du finder også masser af professionelt rengøringsudstyr - både til små og store erhvervsopgaver og til til dig, der gerne vil kunne rengøre med et super professionelt resultat hjemme hos dig selv.

 

Gå på opdagelse i vores store rengøringsunivers, hvor du finder alt til den daglige såvel som til den periodiske rengøring af både hjem, kontor, produktion, storkøkken, etc.. Har du spørgsmål til vores sortiment eller til specifikke produkter, så sidder vi klar til at besvare dit opkald på telefon 70 22 21 23 - alle hverdage mellem 9 og 13. Du kan også sende os en mail, hvis det er lettere for dig. Skriv til os på [email protected]. Vi svarer så hurtigt vi kan.

© Basic Clean - All Rights Reserved