Rengøring af fuger - 4 lette trin til succes

Fugerne mellem fliserne på gulv og væg i din bolig, kræver nogle gange en nærmest overnaturlig mængde knofedt og rengøringsmidler, for at se pæne ud igen - eller gør de nu også det?

Ikke hvis du læser med her, hvor BASIC CLEANs indehaver og erfarne rengøringsekspert Louise Grønhøj gør dig meget klogere på de 4 nemme trin til effektiv, professionel og holdbar rengøring af dine fuger. Du bliver oven i købet præsenteret for en utrolig effektiv lille hjælper, der kan gøre rengøringsopgaven endnu nemmere og hurtigere for dig.

 

Hvorfor bliver mine fuger grimme og beskidte?

Uanset om dine fuger er mørtelfuger (hårde fuger) eller silikonefuger / gummifuger (bløde fuger), bliver dine fuger beskidte, fordi de udsættes for blandt andet vand, snavs og kalk.

Dine fuger kan også blive misfarvede og det sker for det meste for fugerne i badeværelset, som oftere er udsat for vand. Vandet kan indeholde jern, rust eller okker, der alle vil misfarve dine fuger i nogle ret så trælse gullige, rødlige og brunlige nuancer.

Har du små sorte pletter - specielt på dine gummifuger, kan der være tale om skimmelvækst, der skal fjernes hurtigst muligt, for det er overhovedet ikke sundt at have i boligen. Hvide pletter skyldes mestendels helt almindelige kalkaflejringer, mens sorte eller blågrønne fuger skyldes alge eller andre mikrobiologiske kulturer.

Du kan fjerne alle former for snavs og misfarvninger på dine fuger ved hjælp af stort set samme nemme 4-trins metode, som Louise benytter.

Før og efter fugerens: 

Fugerens før og efter billede

Her er det du skal bruge, for at få flotte og rene fuger på ingen tid

Hos BASIC CLEAN finder du nemt de produkter du skal bruge, når det gælder effektiv og professionel rengøring af fuger. Du skal anvende følgende

 1. Kalkrens
 2. Grundrens
 3. Forstøver
 4. Skrubbemaskine til fuger m.m.

Desuden vil det være godt, hvis du har en en klud eller 2 ved hånden - find nemt lækre og holdbare Klude, svampe mm. hos BASIC CLEAN. Du kan købe vores samlede BASIC CLEAN Fugerenserpakken, hvor alle de nødvendige produkter er samlet i en pakke - let for dig. Det er et tilbud du ikke bør gå glip af, for alle produkterne i pakken, kan du også bruge til andre rengøringsopgaver i dit hjem - inklusive den super smarte og hyper effektive Skrubbemaskine.

Du bruger din BASIC CLEAN Kalkfjerner til alle de opgaver, hvor du skal have fjernet kalk fra dine overflader. Det kan for eksempel være

 • Dine glasdøre i brusekabinen
 • Badekarret
 • Vasken i bryggers og køkken
 • Dine fliser og / eller klinker

Desuden kan du bruge din  BASIC CLEAN Grundrens til stort set alle rengøringsopgaver - specielt dem, der kræver lidt mere end bare en overtørring. Du kan for eksempel bruge Grundrens når du skal rengøre

 

 • Køkkenskabe og -låger grundigt
 • Området omkring pejs eller brændeovn
 • Alle andre områder med olie, fedt, smuds eller snavs

 

Sådan rengør du dine fuger i 4 nemme trin - benyt Louises nemme fremgangsmåde.

Når du renser og rengør dine beskidte eller misfarvede fuger, kan du meget nemmere opnå det flotte og helt perfekte resultat, som du er ude efter. Det gør du nemt ved at følge disse 4 trin, som ikke kun giver dig et perfekt og pletfrit resultat, men også sparer dig for rigtig meget tid.

1. Fugt et område af fugerne med vand

Skal du for eksempel rengøre fuger i brusekabinen, så start øverst og arbejd dig nedad i kabinen - så har du nemlig altid øje på, hvordan dit rengjorte resultat ser ud. Har du mere end en enkelt flisevæg i brusekabinen, så rengør fugerne en væg af gangen.

2. Spray det samme område med kalkrens eller grundrens og lad det bruse

Begge slags rengøringsmidler bruser op, mens de virker. Længere nede i teksten kan du læse, hvornår du skal anvende Kalkrens og hvornår du er bedre tjent med Grundrens.

3. Tænd for skrubbemaskinen og skrub fugerne grundigt frem og tilbage

Nu tænder du den smarte, batteridrevne skrubbemaskine og skrubber dine fuger med det skrubbehoved, der passer bedst til fugebredden. Du kan både skrubbe frem og tilbage og med cirkulerende bevægelser, hvis der er mange misfarvninger, der skal fjernes.

4. Skyl efter med vand og nyd resultatet

Så der er bare tilbage at skylle godt efter med vand og nyde synet af af dit arbejde - flotte og fuldkommen rene fuger.

 

Louise har lavet en video, som giver dig en idé om tidsforbrug og viser dig fremgangsmåden - det er bestemt ikke svært at følge hendes instruktioner og du vil nok blive positivt overrasket over, hvor hurtigt du har flotte og rene fuger igen.

 

Se med her, hvor Louise renser fugerne i en brusekabine

Som du kan se, er det den smarte Skrubbemaskine, der sørger for at arbejdet går hurtigere end det ellers ville gøre. Selvom vi naturligvis oparbejder en vis erfaring, så kan vores speed og hurtighed ikke helt måle sig med det lille skrubbe vidunder.

 

Sonic Scrubbers - Den lille mirakelmaskine til bad og køkken

Med eneforhandling i Danmark er vi her hos BASIC CLEAN stolte af at kunne præsentere den lille, effektive og professionelle skrubbemaskine “Sonic Scrubbers”. Dens motorkraft er uovertruffen og med 10.000 svingninger i minuttet, arbejder den mere end 25 gange hurtigere, end du ville kunne klare manuelt.

Den er perfekt til for eksempel

 • Fuger
 • Armaturer
 • Vandhaner
 • Kogeplader
 • Hjørner og andre svært fremkommelige steder

Faktisk er den også nem at tage med ud i carport eller garage, hvis du skal gøre bilen ren indvendig. Her er der masser af skæve vinkler, trælse revner og ufremkommelige hulrum, hvor Skrubbemaskinen virkelig kan gøre en forskel på dit resultat.

 

Kalkrens versus Grundrens - vælg den rigtige til din opgave

På nogle overflader skal du bruge kalkrens, men du på andre skal bruge grundrens. Og hvornår er det nu man skal bruge det ene, frem for det andet? Det giver Louise dig svaret på her. Du bør læse dette afsnit grundigt, for det er faktisk vigtig information du får her. Ikke så meget for dine fugers skyld -  men for dine flisers skyld.

 

BASIC CLEAN Kalkrens

Du anvender Kalkrens på overflader med kalkaflejringer. Det er som oftest i badeværelse og køkken at du finder fuger og fliser med kalkaflejringer.

BASIC CLEAN Kalkrens er et stærkt surt (syre) rengøringsmiddel, der fjerner kalk fra dine overflader hurtigt og effektivt.

Den Kalkrens du køber hos BASIC CLEAN er koncentreret og effektiv. Du kan se når den arbejder, for så bruser den. Når de aktive stoffer i Kalkrensen er opbrugt, bruser den ikke længere. Når du anvender Kalkrensen, er det vigtigt at du gør området vådt, inden du sprayer midlet på.

 

BASIC CLEAN Grundrens

Du skal bruge Grundrens på overflader med snavs, smuds, sod eller olie. Det er oftest flisegulvet i bryggers, køkken og andre steder, hvor gulvet ikke er udsat for vand, som på badeværelset.

BASIC CLEAN Grundrens er et stærkt alkaliske (base) rengøringsmiddel, der fjerner snavs, smuds og fedt fra dine overflader på ingen tid. Når du bruger Grundrens, skal du også starte med at fugte overfladen. Med den helt specielle og super effektive sammensætning, efterlader den alle dine overflader skinnende rene - selv dem, der har været overset lidt for længe.

 

VIGTIG INFORMATION: Du må IKKE anvende Kalkrens på natursten som marmor, saltsten eller granit. De har nemlig et helt naturligt indhold af kalk, som Kalkrens kan opløse og dermed ødelægge dine smukke natursten. Hold dig derfor altid til Grundrens, når du skal rense fugerne imellem dine natursten.

 

Gør livet hårdt for bakterier og mikroorganismer

Ved at gøre livsbetingelserne umulige eller i hvert fald en del mere besværlige for de bakterier og mikroorganismer, der sætter sig i dine fuger, gør du livet meget lettere for dig selv.

 

Det betyder nemlig, at dine fuger holder sig pæne og rene i meget længere tid. Det kan være ganske rart, når du nu har brugt tid på at få den tilbage i topform.

Forebyggelse er altid en god idé og Louise har det helt rigtige produkt til forebyggelse efter du har rengjort dine fuger og fliser.

Med BASIC CLEAN Desirens har du nemlig mulighed for at afslutte din rengøring med en desinficering, der for alvor virker! Desirens er en overfladedesinfektion, som også har mange andre anvendelsesmuligheder, som kan spare dig for både masser af ekstra rengøring og ikke mindst for masser af tid.

 

Efter rengøring af fuger eller som forebyggende behandling

 1. Spray BASIC CLEAN Desirens på fugerne
 2. Tør over med en ren og fugtig klud
 3. Lad resten lufttørre

Nu er dine fuger desinficerede, det vil sige, at de hverken har rester af  bakterier eller mikroorganismer på sig, ej heller er de modtagelige for dem.

Du kan anvende denne forebyggende metode på både hårde og bløde fuger i hele huset og efter behov. Specielt de elastiske fuger af gummi / silikone er meget modtagelige for bakterier og mikroorganismer, som alger og skimmel, som rigtig godt kan lide det fugtige miljø på badeværelset.

BASIC CLEAN Desirens er et utroligt alsidigt produkt, som kan bruges til så meget mere end at desinficerer dine fuger eller andre overflader i dit hjem. Som Louise siger, “Har du bare én gang brugt Desirens, kan du umuligt leve uden dette vidunderlige produkt”.

 

Med Desirens i huset kan du nemlig også

 • Fjerne den dårlige lugt fra sports- og arbejdstøj
 • Kvitte lugten af sure tæer i dine sko
 • Fjerne urinlugten fra tæpper, madrasser og tekstiler

Og meget meget mere. Prøv nu lige at se med i denne video, hvor Louise fortæller dig hemmeligheden konstant velduftende og rent sportstøj. Det er helt sikkert værd at se, for både du og din familie vil kunne drage stor fordel af den.

 

 

Disse misfarvninger skal du være ekstra opmærksom på

De fleste former for misfarvninger på dine fuger er helt uskadelige - også selv om de ser både grimme og farlige ud.Der er dog enkelte misfarvninger, som du skal være opmærksom på, for de kan ende med at give dig et rigtigt dårlige indeklima og gøre dig og din familie syge.

Her taler vi naturligvis om den frygtede skimmelsvamp, som slet ikke skal kunne findes i vores hjem.

Skimmelsvampen kan sætte sig på både de hårde og de bløde fuger, men især de bløde fuger er meget modtagelige for denne uønskede gæst og den er næsten umulig at fjerne, hvis først den får fodfæste på fugerne.

Derfor er det en fordel, hvis du ved, hvordan begyndende skimmelsvamp ser ud. Skimmel ses som små sorte prikker eller pletter på dine fuger og den sidder godt fast!

Iværksæt straks rengøring af fugerne med Louises nemme 4-trins metode, hvis du opdager skimmel på dine fuger. Herefter iværksætter du en desinfektion med BASIC CLEAN Desirens og den gentager du jævnligt - også når skimmelpletterne er forsvundet.

Husk også, at de bløde og elastiske fuger skal skiftes cirka hvert femte år. Det skal de fordi elasticiteten med tiden aftager og de slutter derfor ikke tæt mod bagvæg og fliser. Hold derfor godt øje med, at dine bløde fuger er tætte - ellers kan skimmelsvamp brede sig til bagsiden af fugen og væggen bagved.

Når du skal skifte den bløde, elastiske fuge, så husk at du skal vælge den type, der er specielt beregnet til vådrum. Den er nemlig tilsat fungicider, som beskytter godt mod  blandt andet skimmelsvamp. Det betyder ikke, at du aldrig mere skal tilse dine fuger, men at den specielle fugetype giver dig en basisbeskyttelse, som du selv kan vedligeholde og gøre endnu mere sikker, med jævnlig brug af BASIC CLEAN Desirens.

 

Vidste du for øvrigt..

At BASIC CLEAN sælger alle former for effektive og professionelle rengøringsmidler og rengøringsartikler? Hos os finder du både

 • Effektive rengøringsmidler til al slags rengøring
 • Toiletruller, håndklæderuller og håndklædeark til fordelagtige storkøbspriser
 • Alle former for maskiner og manuelle mopper til den professionelle gulvvask
 • Et stort udvalg af tilbudspakker til specifikke rengøringsopgaver
 • Støvsugere i alle størrelser - lige fra de store arealer til den lille effektive til bilen

Og meget, meget mere. Hos BASIC CLEAN kan du både handle med og uden CVR nummer og du er altid sikret højeste kvalitet og super konkurrencedygtige priser. Vi har både privatkunder og erhvervskunder, der fast handler deres rengøringsprodukter hos os. Det gør de, fordi de er sikre på at få en uovertruffen kvalitet til den bedste pris.

 

 

 

© Basic Clean - All Rights Reserved