Gulvvask: den komplette guide til skinnende rene gulve i hele huset

Din guide til skinnende rene gulve i hele huset

Gulvvask kan være noget af udfordring for mange. En ting er at vaske gulvet, men at få det helt rent og stribefrit er vanskeligt. Og så snart vi er færdige og gulvet er tørt, kan vi nærmest starte forfra igen.

Sådan behøver det heldigvis ikke at være - læs med her, hvor Louise Grønhøj, BASIC CLEANs indehaver og erfarne rengøringsekspert, giver dig en komplet guide til nem og effektiv gulvvask, der giver dig skinnende rene gulve.

 

Gode rutiner og professionelle produkter giver perfekte resultater 

Som med al anden rengøring er de rigtige rutiner og de effektive og professionelle rengøringsmidler og -artikler alfa og omega for det bedste resultat med din gulvvask. Er skaftet på moppen for kort, vandet lidt for beskidt eller støvsugningen en anelse for overfladisk, kan det ende med både en dårlig ryg og et utilfredsstillende resultat.

Derfor er det vigtigt, at du får indarbejdet nogle gode rutiner, der gør arbejdet lettere for dig og som i sidste ende giver dig alle de gode resultater, som vi alle ønsker. 

 

Oprydning og støvsugning - forberedelse er nøglen til den nemme gulvvask

Vil du gerne gøre det nemt for dig selv, når dine gulve trænger til at blive vasket, så skal du lægge lidt energi i forarbejdet, for det kan spare dig for megen ærgrelse, når du skal svinge moppen.  

 

  • Ryd gulvet for så vidt det er mulig

Sørg for at samle alle løsdele op fra gulvet. Det være sig løse tæpper, ungernes legetøj, potteplanter og 

  • Støvsug grundigt

En grundig støvsugning fjerner både skidt og nullermænd fra gulvet - og så alt det fine støv, som ellers kan volde dig kvaler, når du går i gang med at vaske gulvet.Brug det rette udstyr og produkter til din gulvvask

En del af succesen med flotte og skinnende gulve handler om at bruge de helt rigtige rengøringsmidler og det rengøringsudstyr, der virker allerbedst. På den måde får du både et skinnende rent resultat og bruger den mindst mulige tid på at opnå det.

Vælg udstyr der giver dig mulighed for at rengøre din bolig på en ergonomisk korrekt måde. Hvis ondt i ryggen eller en øm skulder følger helt automatisk med, når du vasker dine gulve, er det nok ikke ligefrem lysten, der driver værket, når gulvene trænger til en omgang. Vælg derfor altid din moppestang i en udgave, der kan indstilles i højden

Vælg også rengøringsmidler, der er effektive til gulvrengøring. Det  er hos BASIC CLEAN faktisk muligt at købe et helt unikt produkt, der både rengør og plejer dine gulve. Det kan du læse mere om i næste afsnit, hvor vi giver dig gode løsningsforslag til både de store og de små arealer. 

Det samme gør sig gældende for din gulvspand. Vil du gerne slippe for at bære rundt på den eller for at ridse gulvet, når du skubber den fremad med foden, så er der heldigvis råd for dette lille problem. Læs videre og se de muligheder, du finder når det kommer til godt udstyr og gode rengøringsmidler i professionel kvalitet, der er en af forudsætningerne for et godt resultat med din gulvvask - hver gang. 

 

Nem og effektiv gulvvask i 5 trin

Når Louise vasker gulve, går det både hurtigt og nemt. Det er fordi hun har lang erfaring og bruger de gode og effektive rutiner. Desuden undgår hun de fejl, som mange begår, når de vasker deres gulve.

Her får du Louises 5 trin til effektiv og nem gulvvask med et skinnende rent resultat, som du kun kan glædes over.

  • Dosér sæben i det varme vand

Vask altid gulv i varmt vand. Det varme vand er nemlig med til at løsne det skidt og snavs, der er på gulvene. Dosér gulvvaskemidlet som angivet på emballagen - hverken mere eller mindre.

  • Indstil dit teleskopskaft korrekt

Når du bruger en moppe med en teleskopstang, kan du være helt sikker på, at du kan finde den ergonomiske stilling, der passer til din højde. Du skal indstille skaftet, så det går dig til hagen, så har du en god og sund arbejdsstilling, der forhindrer rygsmerter eller andre skader.

  • Sæt en moppeklud på moppefremføreren

Sæt en af moppekludende på moppen og sænk den ned i din gulvspand med varmt sæbevand. Pres overskydende vand af på skinnen, der sidder i moppespanden. Så vasker du nemlig ikke gulv med alt for meget sæbevand. 

  • Vask gulvet i 8-tals bevægelser

Denne rutine er helt essentiel for dit endelige resultat, når du vasker gulv. Når du vasker gulvet i 8-tals bevægelser, samler du nemlig skidt og snavs fra gulvet sammen på din moppeklud. 

  • Skift den våde moppeklud ud med den tørre 

Inden du igen dypper moppekluden i vandet, bør du tørre det vaskede areal over med den tørre moppeklud. Du tørre gulvet over i de samme 8 tals bevægelser som du bruger, når du vasker gulvet.

 

Gentag nu punkt 3 - 5 indtil du har vasket hele gulvet. Så er du sikker på, at du får det et slutresultat, der både er helt rent og skinnende flot at skue.

 

Se her, hvordan Louise gør - se videoguiden, der er super nem at følge 

Louise ved af erfaring, at en ting er at følge en instruktion, en anden ting er at få den visuelle del med, så man nemt kan kæde de to ting sammen. Derfor finder du hos BASIC CLEAN masser af videoguides, hvor du nemt kan få syn for sagen, når vi postulerer, at rengøring kan klares både nemt og effektivt - når bare du bruger det rette udstyr, de rette rengøringsmidler og de rette rutiner.

Se med her, hvor Louise viser dig, hvor nemt det egentlig er at vaske gulve med et skinnende rent resultat, når du følger de 5 trin, som er beskrevet ovenfor og som Louise viser dig i denne videoguide.

 

 

Som du kan se, er de lige så let og ligetil, som vi har beskrevet. Når du bruger 8-tals bevægelserne til både vask og tørring af gulvet, vil der ikke være noget skidt og snavs tilbage, når du er færdig med at vaske gulvet. 

 

Gulvvask til de store arealer eller til de små  - BASIC CLEAN har løsningen 

Om du har brug for at vaske mange gulve i en stor villa eller bare vil have smukke og rene gulve i din lille bylejlighed, så har du gode muligheder for at finde en god løsning, der lige netop passer til dine behov. 

Vores BASIC CLEAN Gulvpakken Total er den perfekte pakkeløsning til dig, der der gerne vil have en nem totalløsning, så du fremover kan få de helt rene gulve uden besvær. Gulvpakken Total indeholder

1 x Teleskopskaft - max højde: 1,80 m

1 x Fremfører

2 x Moppeklude

1 x BASIC CLEAN Gulvrens & Pleje

1 x Gulvspand med rist i kraftig alu

 

Som du kan se, får du her hele pakken, så du straks kan give dine gulve nyt liv med godt udstyr og gulvrens, der også plejer dine nu fuldstændige rene og skinnende gulve. Vil du gerne unde dig selv den luksus det er med et sæt Hjul til gulvspand 4 stk., så tilkøber du dem nemt og til den helt rigtige pris. 

BASIC CLEAN Gulvpakken Fix er velegnet til dig, der ikke har store gulvarealer, der skal vaskes eller som har flere etager i din bolig og hvor opbevaringspladsen måske er sparsom.  Denne løsning er lige så komplet som den forrige, omend i lidt mindre størrelse, der passer perfekt til de små områder eller som den hurtige og akutte gulvvask. Desuden kan den smarte spand, der følger med i pakken, foldes sammen, så den ikke optager meget plads i skabet. Du får med Gulvpakken Fix

 

1 x Skaft i alu med et godt greb

1 x Fremfører med skylle-vride-funktion

1 x Moppeklud som nemt monteres på/af

1 x BASIC CLEAN Gulvrens & Pleje

 

Tjek videoen ud herunder, hvor Louise giver dig en fin demonstration af, hvordan moppen i Gulvpakken Fix, fungerer, helt uden du behøver have hænderne i vaskevandet eller skal slå knuder på dig selv, for at få det overskydende vand ud af moppen.

 Vores professionelle og effektive BASIC CLEAN Gulvrens & Pleje er en mild gulvsæbe, der kan anvendes på alle gulvtyper. Det betyder at du nemt kan vaske badeværelsets klinker, køkkengulvets vinyl og stuens trægulv med en samme sæbe, som også plejer dine gulve. Den efterlader nemlig en halvblank plejefilm på gulvet, der fornyes hver gang gulvet vaskes med midlet. 

 

De professionelle løsninger til vores erhvervskunder

Har du et rengøringsfirma eller har du en virksomhed, hvor du gerne vil give dit rengøringspersonale de bedste forudsætninger, for at udføre en effektiv og flot rengøring på den nemmeste og hurtigste måde?

Så har vi et stort udvalg i Rengøringsvogne i alle tænkelige størrelser og med kombifunktioner, alt efter dit behov. Skal der vaskes gulve på virkelig store arealer, skal du måske tænke i retning af en elektrisk Gulvvasker med eller uden ledning. Så er der sparet meget tid og du er sikker på en super effektiv og professionel gulvvask.

Er du en mindre erhvervsdrivende, måske med  en lille butik eller klinik, der dagligt besøges af mange kunder eller klienter, så kan du sagtens benytte dig af en af vores fine pakkeløsninger, hvor du også vil spare penge på at foretage et samlet pakkekøb. Alle vores produkter er nemlig i en kvalitet, der lever fuldt og helt op til en professionel rengøring. Klarer du selv rengøringen, er der også et ekstra plus, at du kan opnå super flotte og rene gulve med et minimum forbrug af tid. 

 

Undgå de tre typiske fejl, når du vasker dine gulve

Igennem tiden er vi stødt på mange problemer og udfordringer med rengøringen fra vores mange kunder. Når det handler om gulvvaskens udfordringer, er der 3 overordnede problemer, som vi jævnligt støder på. 

De kan alle nemt korrigeres, men her får du dem. Mest fordi sandsynligheden for at du kan nikke genkendende til en eller flere af dem, er rimelig stor. 

 

  • Overdosering af gulvrens

Den oftest forekommende fejl er, at vi let kan komme til at overdosere vores gulvrensemiddel. Er gulvet virkelig beskidt eller synes vi, at vi lige vil gøre det ekstra godt, kommer vi oftest lidt mere gulvrens i vandet, end vejledningen foreskriver. Det giver desværre et ret så trælst og slet ikke tilsigtet resultat. 

For i stedet for ekstra rene og flotte gulve, får du en mere eller mindre fedtet overflade, hvor selv det mindste støvfnug med det samme sætter sig fast i.  Derfor bør du aldrig overdosere dit vaskemiddel, for det har den direkte modsatte effekt, end den du regnede med.

  • Beskidt vaskevand

Har man større gulvflader, der skal vaskes, kan man ofte blive fristet af at hoppe lidt let over et vandskifte - måske fordi vi tænker at sæben i vandet nok skal klare ærterne alligevel. Uheldigvis er virkeligheden ikke sådan, for vasker du med beskidt vand, bliver dine gulve ikke rene - det er faktum, der ved nærmere eftertanke giver meget gode mening.

Hold derfor øje med, om dit vaskevand er beskidt og skift det ved behov. Så får du nemlig helt rene gulve. Det samme gør sig gældende for dine moppeklude, der jo samler alt skidt og snavs sammen fra dine gulve. På et tidspunkt, specielt hvis du skal vaske mange rum eller store arealer, har du sandsynligvis brug for en ren moppeklud.

  • Snavset fjernes ikke, men tværes rundt på gulvet

Det her problem hører vi jævnligt om fra frustrerede kunder, der slet ikke synes, deres gulve bliver ordentligt rene. Løsningen hedder ganske enkelt ottetalsbevægelser. Som du nu allerede ved, skal du bevæge moppen i ottetaller, for derved netop at få skidt og snavs til at følge med moppen. 

Vasker du lidt frem og tilbage, op og ned og måske også lidt i cirkler, tværer du nemlig bare skidtet fra gulvet rundt, i stedet for at fange det i moppenkluden. Husk også, at skifte til ny moppeklud ved behov.Husk at vi sidder klar ved telefonnummer 70 22 21 23 alle hverdage mellem kl. 9 og 13, hvor vi netop kan hjælpe dig med lige netop det eller de problemer / udfordringer du har, når du gør rent. Hos os koster det ingenting at få alle de gode råd og tips om rengøring, som vi kan give dig.

 

Det gælder uanset om du ringer som privatperson eller ejer af et rengøringsfirma - den gode service og de nemme rutiner og professionelle produkter er en del af BASIC CLEANs DNA - og vi deler hellere end gerne vores viden med dig.

 

Hos BASIC CLEAN er du sikker på et godt resultat - hver gang

Vi forhandler professionelle og højtydende rengøringsmidler, i en kvalitet der giver dig et strålende rent resultat hver eneste gang du bruger dem. Vi har allesammen prøvet at købe os fattige i farvestrålende rengøring, der lover os guld og grønne skove - uden at vi får det resultat, vi havde håbet på. 

 

Hos BASIC CLEAN handler du kvalitetsprodukter, uanset hvilken form for rengøring du har brug for super effektive og virksomme produkter til, som holder alt det, vi lover dig. Det er helt sikkert rengøringsmidler, som du ender med at blive afhængig af, det er der ingen tvivl om.

© Basic Clean - All Rights Reserved