FJERN SORTE PLETTER PÅ FUGERNE..

Fjern de genstridige sorte pletter på dine fuger

De sorte pletter på vores fuger er på ingen måde ønskværdige og vi bør fjerne dem så snart de opstår.  Der er nemlig tale om enten mug eller skimmel, som slet ikke skal være i vores bolig. Disse mikroorganismer kan nemlig gøre både din husstand og din bolig syge. 

Læs med her og bliv meget klogere på, hvordan du kommer de sorte pletter til livs og minimerer risikoen for, at de kommer igen. Hos BASIC CLEAN har vi nemlig effektive produkter og gode tips til til, hvordan du får bugt med problemet.

 

Hvorfor kommer der sorte pletter på mine fuger?

Dine fuger i primært badeværelset kan få flere forskellige slags misfarvninger, der for nogles vedkommende skyldes det fugtige klima i badeværelset - herunder hører de sorte pletter, som er tegn på, at du har begyndende skimmelvækst. 

Skimmelsvamp er i sig selv ikke farlig, men mikroorganismen udskiller nogle affaldsstoffer, der påvirker dit indeklima og som også kan være farlig for mennesker. Grunden til at den sætter sig i dine fuger, skyldes blandt andet, at den trives rigtig godt i badeværelsets fugtige klima og har nemt ved at etablere sig på de kalkaflejringer, der kommer på fugerne. 

Kalkaflejringerne kan du ikke gøre andet ved, end at fjerne dem med enten kalkrens eller grundrens - vandet i hele landet er mere eller mindre hårdt og indeholder derfor en del kalk. Du kan eventuelt installere et kalkfilter, hvis du er meget ramt af kalk i vandet.

 

Sådan fjerner du nemmest sorte pletter på dine fuger

Vores helt egen super erfarne og så godt som alvidende rengøringsekspert Louise Grønhøj deler gerne ud af siden viden om rengøring. Her på hjemmesiden finder du masser af informative videoer, hvor Louise tager fat i et specifikt emne omkring rengøring og viser dig, hvor nemt og effektivt det kan klares. 

Hun har naturligvis også lavet en video, der viser dig, hvordan du nemmest fjerner de sorte pletter fra dine fuger ved hjælp af effektive produkter og en lille men stærk skrubbemaskine, der med sine 10.000 rotationer i minuttet, klarer det meste af arbejdet for dig.

 

 

Du skal bruge vores målrettede og effektive BASIC CLEAN Fugerensepakken, så du kan fjerne både den kalk, som mikroorganismerne lever på og dermed med også mikroorganismerne. Pakken kommer med en super god samlerabat og indeholder

 

1 x Sonic Scrubbers skrubbemaskine med 4 børstehoveder

1 x 1 liter BASIC CLEAN Kalkrens 

1 x 1 liter BASIC CLEAN Grundrens Extra

1 x Forstøver

 

Du skal anvende enten Kalkrens eller Grundrens - det kommer an på, om du har natursten, som ikke tåler Kalkrens. Begge midler kan også anvendes til mange andre former for rengøring, som ikke lige har noget med fuger at gøre. 

Når du renser dine fuger med Fugerensepakken, skal du bare udføre 4 enkle trin - det er hverken svært eller hårdt. Alt efter mængden af sorte pletter, kan det godt tage lidt tid at få fjernet dem alle - men det er arbejdet værd!

 

 1. Først fugter du området med vand - brug bruseren hvis den er lige ved hånden
 2. Spray nu kalkrens eller grundrens på og lad det bruse op
 3. Tænd skrubbemaskinen og arbejd  frem og tilbage i fugen
 4. Så skyller du efter med vand - gentag punkt 2-4 om nødvendigt

 

Det er nemt og ligetil, akkurat som det fremgår af Louises instruktionsvideo. 

Der er forskel på fuger - er dine fuger hårde eller bløde?

Der findes overordnet 2 forskellige former for fuger - de hårde mørtelfuger og de bløde og elastiske gummi- eller silikonefuger. Du har måske begge slags på dit badeværelse - det er nemlig slet ikke unormalt. De bløde fuger bruges nemlig der, hvor huset kan give sig lidt - det er oftest i samlingen mellem væg og gulv og mellem væg og væg. Desuden er det ofte en blød fuge, der sidder rundt om toilettet.

De sorte pletter, der sidder på dine hårde fuger er nem at fjerne, hvorimod de sorte pletter der sidder på dine bløde fuger kan være noget mere genstridige at få bugt med. Det er rart at vide, inden du går i gang med at skrubbe, så du ikke tænker, at det er dig der gør noget forkert, siden pletterne ikke forsvinder helt. 

De bløde gummifuger har en begrænset levetid på omkring 5 år. Når de skal skiftes, må skifte til en fast fuge, for det kan give dig endnu større problemer, når huset giver sig. Vælg en elastisk gummifuge, der er egnet til vådrum - den er nemlig tilsat fungicider, der hæmmer væksten af de mikroorganismer, der ellers trives på dine fuger. 

 

Sorte pletter på dine fuger kan være sundhedsskadelige

Som oftest er de sorte pletter tegn på begyndende skimmelvækst på dine fuger. Derfor skal du tage problemet alvorligt. For skimmelsvamp kan være direkte sundhedsskadelige for alle, der opholder sig omkring det. Eksisterende astma eller allergi kan forværres og der kan udvikles lungeproblemer, for bare at nævne et par af de problemer med helbredet, der kan opstå.

Det er ikke skimmelsvampen som sådan, der er farlig, men det er de sporer, som den smider. De svæver rundt i luften og er usynlige for det blotte øje. Ved indånding sætter de sig i lungerne og kan give rigtig trælse og langvarige problemer. Derfor er det på sin vis godt, at begyndende skimmel er synlig på dine fuger. 

 

Forebyg mod skimmelsvamp og mug

Jævnlig forebyggelse er det bedste forsvar mod genkomst af de sorte pletter på fugerne. Hos BASIC CLEAN finder du det helt rigtige produkt til effektiv forebyggelse. Louise er super glad for 

BASIC CLEAN Desirens, der er et effektivt desinfektionsmiddel med rengørende effekt. Midlet er ikke mindre end fantastisk, for det kan, sammen med dine øvrige tiltag, helt bekæmpe forekomsten af mikroorganismer som for eksempel skimmelsvamp, grundet den bakterie- og svampedræbende effekt. 

Louises anbefaling er, at du ca. 1 gang om måneden behandler forebyggende med Desirens, på de steder hvor du har problemer med sorte pletter på dine fuger. Er du hårdt angrebet, kan du i starten, efter du har fjernet de sorte pletter, bruge Desirens oftere for en mere eller mindre permanent desinficerende effekt. 

Ikke nok med, at Desirens er et effektivt bekæmpelsesmiddel mod mikroorganismer, det er utroligt nemt og hurtigt at desinficere det ønskede område. Desirens er et højkoncentreret middel, som du bare sprayer på fugerne og efterfølgende fordeler med en svamp og til sidst tørrer over med en fugtig klud.   

Se Louises video, hvor hun viser dig, hvordan hun bruger Desirens efter endt fugerens

 

 

10 gode råd når du vil slippe permanent for sorte pletter på fugerne

Det kræver måske lidt mere end professionelle rengøringsprodukter at bekæmpe de genstridige sorte pletter permanent. Ofte handler det om, at vi må tillægge os nogle nye vaner, for at siger helt farvel til mug og skimmel. Hos BASIC CLEAN  har vi samlet 10 gode råd, til dig, der gerne aktivt vil sørge for at du og din familie får et sundt og godt indeklima. Vi har taget udgangspunkt i badeværelset, for har du ikke fugt andre steder i boligen, er det oftest på badeværelset, at mug og skimmel viser sig som de grimme sorte pletter på fugerne.

 

 • Sørg for god og daglig udluftning på badeværelset

Du bør lufte badeværelset, akkurat som dine øvrige rum i din bolig. Har du mulighed for at lave gennemtræk i badeværelset, ved for eksempel at åbne et vindue i et andet rum, er det at foretrække. 

 

 • Tør vand op fra gulvet, ellers bidrager det til fugtigheden i rummet

Ligger der vand på gulvet fra brusebadet eller karbadet, bør du tørre det op. Vandet vil ellers fordampe og bidrage til en øget fugtighed i dit badeværelse.

 

 • Brug en skraber for at fjerne vandet på vægge, glasdøre og gulv efter brusebadet

Når du har været i brusebad, bør du skrabe vandet på de våde flader af - inklusive gulvet. Vandet i Danmark er kalkholdigt og kalken vil primært sætte sig i fugerne og det er med til at danne gunstige forhold for mikroorganismerne. Tør meget gerne efter med en tør klud.

 

 • Åbn badeværelsesvinduet efter du har været i bad

Når du går i bad, vil der dannes vanddampe fra det varme vand. Det giver en forhøjet luftfugtighed i badeværelset. Kan du holde til at have vinduet åbent mens du bader, vil der slippe meget damp ud tidligere, end hvis du først åbner vinduet, når du er færdig med badet.

 

 • Tænd ventilationen før du går i bad og lad den køre lidt efter du er færdig med badet

Har du en elektrisk ventilation på badeværelset, skal du tænde den inden du går i bad, så den løbende kan føre vanddampene ud af badeværelset. Lad den gerne være tændt en kvarters tid, efter du er færdig, så alle vanddampe er væk.

 

 • Afkalk jævnligt dine fuger

Kalkindholdet i vandet vil aflejres i dine fuger og i mindre grad på dine klinker eller fliser. Mikroorganismerne trives rigtigt godt i disse kalkaflejringer. Forebyg med afkalkning, der både gør fuger og fliser flotte igen og som fjerner de aflejringer som skimmel og mug foretrækker at leve på. Alt efter hvilke fliser du har på dit badeværelse, anbefaler vi at du bruger enten Kalkrens eller Grundrens. 

 

 • Tjek jævnligt dine fugers velbefindende - især de bløde gummifuger

Har du hårde mørtelfuger i badeværelset kan du med det blotte øje se, om de er i god stand. Værre er det med de elastiske gummifuger, som har en ret begrænset levetid. Hvis gummifugen har mistet sin elasticitet, kan de slippe sit greb på klinker eller fliser. Her kan mug, skimmel eller andre trælse mikroorganismer hurtigt finde gode betingelser i din væg bag fuger og fliser.

   

 • Lad ikke fugtige / våde håndklæder ligge og flyde på gulvet

Skal det gå hurtigt om morgenen, kan oprydningen på badeværelset risikere at blive lidt glemt. Sørg derfor for, at alle rydder op efter sig selv, så våde håndklæder ikke får lov at ligge på gulvet en hel dag og bidrage til mere fugt i badeværelset.

 

 • Brug ikke din gulvvarme som fugtbekæmper

Har du gulvvarme i badeværelset, skal du afholde dig fra bruge den som fugtbekæmper, for det dur den ikke til. Når du hæver temperaturen på gulvvarmen for at komme fugten til livs, vil du få en sauna i dit badeværelse. Den varme fugt eller lige så slem som al anden fugt. 

 

 • Desinficer jævnligt for at forebygge forekomsten af mikroorganismer

Brug et velegnet desinfektionsmiddel, gerne med rengørende effekt. På den måde kan du både forebygge mug og skimmel og samtidig rengøre badeværelset. Det kan i mange badeværelser være umuligt at fjerne al fugt, derfor kan et effektivt desinfektionsmiddel som Desirens gøre en stor forskel.

 

Som du kan læse, handler det primært om at fjerne overskydende fugt fra badeværelset. Når de sorte pletter på dine fuger kommer, så er de et klart tegn på, at dit badeværelse er for fugtigt. Du kan nå langt med de rigtige rengøringsrutiner og de effektive og professionelle produkter fra BASIC CLEAN. Resten af arbejdet ligger nok i, at du bør finde de gode rutiner på badeværelset, så du minimerer det fugtige klima. Så kan du godt vinke permanent farvel til de sorte pletter på dine fuger.

Kontakt BASIC CLEAN, hvis du spørgsmål til de genstridige sorte pletter eller har andre udfordringer på rengøringsfronten

Hos BASIC CLEAN er vi altid klar med råd og vejledning omkring rengøring og rutiner. Vi har rigtig mange gode råd, tips og tricks til nem, hurtig og effektiv rengøring, der sparer dig for meget tid og mindst lige så meget knofedt. Vi træffes dagligt på tlf 70 22 21 23 mellem kl 9 og 13. Du har naturligvis også mulighed for at skrive til os på mail [email protected] - vi svarer dig så hurtigt det lader sig gøre. Du behøver ikke at være kunde hos os for at få hjælp, for hos os er der ingen forskelsbehandling. 

 

Sådan handler du nemt og bekvemt hos BASIC CLEAN

Det er nemt at handle hos BASIC CLEAN, vores webshop har åbent 24 timer i døgnet og 365 dage om året. Det betyder at du kan handle på det tidspunkt, der lige passer ind i din tidsplan. Vi sælger både til erhvervsdrivende og til private, derfor fremgår der altid to priser på vores produkter - 1 pris med moms og 1 pris uden moms. 

Du betaler let, enten via dankort, mobilepay eller ved bankoverførsel. Vi leverer dine varer til pakkeshop eller erhvervsadresse og køber du for 500 kroner eller derover, er leveringen gratis. Faktisk bliver det ikke meget nemmere, at handle kvalitetsprodukter til din rengøring og til en god og absolut konkurrencedygtig pris.

Tag et kig på vores store udvalg af professionelle og effektive rengøringsprodukter i bedste kvalitet. Vi har også et bredt udvalg hjælpemidler, der vil gøre din rengøring endnu mere effektiv, meget hurtigere og med et altid perfekt resultat. Alle vores varer holder det, vi lover dig - vi står inde for kvaliteten.

© Basic Clean - All Rights Reserved