SÅDAN FJERNER DU DEN MØRKE RAND I DIT TOILET

Læs med her, hvor BASIC CLEANs rengøringsekspert Louise Grønhøj giver dig opskriften på, hvordan dit toilet nemt og effektivt igen kommer til at shine på den helt rigtige skinnende rene måde. Louise har stor erfaring indenfor alle former for rengøring og som indehaver af BASIC CLEAN, er hun klar til at dele de nemme og effektive fremgangsmåder med dig.

Du får også lige lidt ekstra tips og tricks, som gør arbejdet endnu nemmere for dig, end du turde drømme om. 

 

Det skal du bruge, for at fjerne de mørke rande i toilettet

Hos BASIC CLEAN kan du købe de få produkter, du reelt skal bruge, for at komme de grimme striber og mørke rande til livs. Det du har brug for, er

 

1 x BASIC CLEAN Toiletrens 
1 x BASIC CLEAN Kalkrens 
1 x Toilettryllesten 
1 x Mikrofiberklud
1 x Forstøver

Vi har samlet det hele i en pakkeløsning, BASIC CLEAN Toiletpakken, hvor der er gode penge at spare, i forhold til at købe produkterne enkeltvis. 


Jo hurtigere du kommer i gang med at fjerne de grimme rande og kalkaflejringerne, des hurtigere kan du få en skinnede flot og rent toilet igen. Når du igen kan holde ud at kigge på toilettet og med god samvittighed lade gæster og besøgende låne det, handler herefter om, at forebygge, så det aldrig bliver helt så slemt igen. 

Nu har du i hvert fald de effektive og virksomme midler fra BASIC CLEAN i huset, som du skal bruge til den noget nemmere vedligeholdelse af dit toilet. For at gøre rengøringen af dit medtagne toilet endnu nemmere for dig, har du mulighed for at se, hvordan og hvor nemt Louise ordner et toilet med mørke rande og kalkaflejringer, så det igen fremstår skinnende rent og hvidt.

 

Lad Louise vise dig, hvor nemt du bringer dit toilet i fin form igen

Louises mission er, at give dig, der lever af at gøre rent, eller dig, der gerne vil have et pænt og rent hjem, muligheder for at købe effektive og professionelle rengøringsmidler og tilbehør, der gør rengøringen meget nemmere og minimerer både rengøringstiden, brugen af knofedt og mængden af sved på panden. Alt sammen til priser, hvor vi alle kan være med!

 

Hun benytter en 2-trins metode, når hun fjerner de grimme rande i toilettet. Desuden benytter hun alle de ovenstående BASIC CLEAN rengøringsmidler, i en helt specifik rækkefølge.

 

Trin 1

Her skal du bruge din toiletbørste og din BASIC CLEAN Toiletrens.

 

 • Først skubber du vandet ud af toilettet med din toiletbørste
 • Herefter sprøjter du toiletrens rundt langs kummens kant og øvrige steder, hvor du har de grimme brune rande og aflejringer
 • Vent cirka 15 minutter, til toiletrensen er færdig med at bruse
 • Skrub nu godt igennem med toiletbørsten - du vil se, at den løsner øverste lag af randene

NB: Det er slet ikke nødvendigt at lade BASIC CLEAN Toiletrens virker i flere timer eller endda natten over - toiletrensen behøver omkring et kvarters virketid, efter den tid er de virksomme syrer i midlet brugt op. Skrub altid grundigt efter med toiletbørsten.

 

Trin 2

Nu skal du have din BASIC CLEAN Kalkrens og din BASIC CLEAN Toilettryllesten klar.  

 

 • Tør toilettet over med en klud, så resterne af BASIC CLEAN Toiletrens bliver fjernet
 • Spray gavmildt med BASIC CLEAN Kalkrens på de angrebne steder  og lad det bruse af
 • Nu skal du have fat i den lille vidunderlige BASIC CLEAN Toilettryllesten, som du starter med at dyppe i vand
 • Herefter filer du med den på, de steder, hvor der er behov
 • Spray eventuelt mere Kalkrens på og skur med den våde toilettryllesten, til alle belægninger er fjernet
 • Skyl nu det rengjorte toilet og tør der over med en fugtig klud 

NB: Heller ikke BASIC CLEAN Kalkrens behøver at virke i timevis. Akkurat som med vores Toiletrens, bruser den op, når den er aktiv. Når den ikke bruser længere, er syrene opbrugt og du kan om nødvendigt påføre et nyt lag. Så længe det nye lag bruser, er der stadig kalk, der skal opløses. 


Louise har lavet en video, hvor du ved selvsyn kan se, hvor hurtigt og nemt det går, når du skal af med de genstridige mørke rande og kalkbelægningerne i toilettet. 

 

 

Lær den lille og effektive Toilettryllesten at kende

En stor del af succesen med nemt og hurtigt at kunne fjerne de brune rande i toilettet, må tilskrives vores helt unikke og effektive BASIC CLEAN Toilettryllesten.

Toilettryllestenen er en porøs lavasten - eller en pumicesten, som nogle også kalder den. Når du gnider med stenen på det område, hvor du gerne vil have fjernet belægninger, går stenen langsomt i opløsning. Det vil sige at, du faktisk kan bruge den op. Heldigvis er den ikke dyrere, end du så kan investere i en lille ny mirakelmager. 

Du har også mulighed for at få rabat, hvis du køber en pakke med 5 Toilettryllesten. Det kan være en helt perfekt løsning for dig, der gør rent for andre. 

Toilettryllestenen kan klare belægninger som for eksempel

 

 • Kalk
 • Rust
 • Okker

 

Og den ridser ikke din kumme, så længe du husker at gøre den våd inden brug.

Har du også behov for at fjerne mørke belægninger fra badekar og håndvask, klarer Toilettryllestenen også det.

Du kan med fordel dyppe din Toilettryllesten i en opløsning med BASIC CLEAN Desirens efter endt brug. Så er du nemlig sikker på, at alle bakterier og mikroorganismer forsvinder med det samme.

 

De mørke rande ser heldigvis farligere ud end de er

Der er vist ingen der kan blive uenige om, at mørke rande i toilettet, ikke ikke er et syn for sarte sjæle. De kan se mildest talt uappetitlige ud og den brunlige farve giver ikke ligefrem en lyst til at sætte sig på toilettet. Men som udgangspunkt er der ikke noget decideret farligt, giftigt eller smitsomt ved det knap så behagelige syn. 

Ofte når de at blive meget slemme og genstridige i de toiletter, som ikke anvendes særligt ofte. Det er noget Louise kan skrive under på, for hun har efterhånden truffet bekendtskab med mange toiletter med mørke rande striber. Hun siger nemlig, at de værste af slagsen som, som hun er stødt på, er dem, der ikke anvendes særligt ofte.

 

Derfor opstår de mørke rande i toilettet

De mørke striber og rande, der kan opstå i toilettet skyldes en blanding af kalkaflejringer og okker. Okker er et pigment, der findes i nogle typer ler i jorden. Nogle steder i Danmark er der ganske små mængder okker i vandet - det er som nævnt ganske ufarligt, men det pynter ikke ligefrem.

For okkerens aflejringer i for eksempel dit toilet, giver de grimme misfarvninger, der kan variere i brunlige, orange og rødlige farver. Ja, det ser faktisk ganske farligt ud.

Har du okker i dit vand, er de grimme misfarvninger et vedvarende problem, som du ikke sådan lige  kan komme af med. Problemet forværres af, at store dele af Danmark har meget hårdt vand - og hvor der er kalk er der for det meste også okker. 

Okkeren kan nemlig på ingen tid  finde fodfæste på de porøse kalkaflejringer. Derfor ses du mørke rande og striber for det meste lige der, hvor kalken også sætter sig. 

Det er for det meste lige ved og under den øverste dobbeltkant, ofte ses der midt bagerst i kummen lange løbere helt ned til vandspejlet. Dog ses de også lige under vandspejlet og ud mod siderne, nogle gange endda så langt ind mod vandlåsen, at det kan være svært at komme til dem.

 

Når der er okker i vandet, kan det helt sikkert godt betale sig at finde de gode og regelmæssige afkalkningsrutiner frem. Det vil gøre livet lettere for dig og holde dit toilet i meget bedre stand, så du hurtigt kan fjerne de begyndende mørke rande.

 

Kalk i vandet giver gode betingelser for de trælse brune rande

Selvom Danmark generelt har et højt indhold af kalk i vandet, afhænger hårdhedsgraden af dit vand af, hvor i landet du er bosiddende.

Vandets hårdhed i Danmark er opdelt i 7 kategorier - fra meget blødt til særdeles hårdt. Ganske få eller ingen husstande i landet, har meget blødt vand. 

I Jylland varierer hårdhedsgraden fra blødt til temmeligt hårdt (kategori 2- 4), mens den for Sjælland og øerne varierer fra temmeligt hårdt til særdeles hårdt (kategori 4-7). Kun enkelte kommuner i Hovedstadsområdet har særdeles hårdt vand, som altså er den højeste hårdhed på skalaen. 

Du kan på Tjek drikkevandets hårdhed (borger.dk), se, hvor hårdt vandet er i din kommune.

For at undgå at okkeren har noget at bide sig fast i og producere de uappetitlige rande og striber i toilettet, skal du helt sikkert forebygge kalken i din toiletkumme. For jo færre kalkaflejringer du har, des sværere bliver det for okkeren at sætte sig fast.

Sådan forebygger du kalkaflejringer i toilettet

Kalk fjernes nemt med BASIC CLEAN Kalkrens, der er et professionelt og effektivt middel mod kalk.

BASIC CLEAN Kalkrens er et stærkt surt rengøringsmiddel, som du kan anvende periodisk, alt efter behovet hos dig. Kalkrensen kan sprayes direkte på kalken i den våde toiletkumme, den vil bruse op, mens den arbejder, så du kan nemt spotte, når den er aktiv. 

Skyl med vand og tør efter med en klud. Nu kan du vurdere, om al kalken er fjernet, eller om der er brug for at du sprayer igen.

Den effektive kalkfjerner fra BASIC CLEAN kan anvendes til kalk, de steder i huset, hvor der er brug for det. Den klarer nemt

 

 • Toiletkummer
 • Badekar
 • Håndvaske
 • Klinker
 • Glaslåger i brusekabiner
 • Vandhaner
 • Brusere og andre forkromede / rustfri overflader

 

Hav derfor altid en kalkrens stående, sammen med den uundværlige Toilettryllesten. Så er du nemlig altid på forkant med dine kalkaflejringer. Du kan se her, hvor nemt Louise fjerner kalk fra armaturet i brusekabinen.

 Sådan tjekker du, om vandet løber i dit toilet

Når du har problemer med kalk og okker, der sætter de grimme misfarvninger i dit toilet, kan problemet forværres, hvis dit toilet løber. Når toilettet løber, kan det have flere årsager. Der er som oftest tale om

 • Utæt bundventil
 • Småsten ved vandtilførslen
 • Tilkalkning af cisternen

Skift bundventilen eller fjern småstenen, for det mest her, problemet er. Ser bundventilen fin ud og er der igen småsten at finde, så afkalk cisternen. Det hjælper nemlig ikke at afkalke cisternen, hvis problemet er en utæt bundventil eller småsten ved vandtilførslen. Tjek derfor i den rækkefølge de er nævnt i.

For det første kan et løbende toilet koster dig flere tusind kroner om året - lige ud af vinduet. For det andet  så giver et løbende toilet dig også betydeligt flere problemer med kalkaflejringer og grimme rande fra den okker, der er i dit vand. En større vandregning og ekstra arbejde er bestemt ikke en ønskværdig situation, specielt når den relativt nemt kan fikses.

 

Døjer du ofte med okker i dit vand?

På indersiden af vandrørene - primært de vandrør, der findes i dit vandværk, findes der aflejringer af okker. Når der arbejdes med rørene, kan disse aflejringer rystes løs. Det kan give misfarvet vand, der ikke ser særligt sundt ud.

Vandet er ikke farligt, men kan give dig problemer med misfarvning af vasketøjet i maskinen og okkeren vil med det samme sætte sig fast i kalken i din toiletkumme, din håndvask eller andre steder, hvor der har har sat sig kalk. 

Oftest er der tale om periodevise problemer med okker i vandet, nogle steder er det oftere end andre steder. Synes du det er slemt, kan du altid kontakte kommunen eller det vandværk, som leverer vand til dig. 

Stammer okkeren fra dine egne vandrør og synes du det er en alvorligt problem, kan du prøve at kontakte et VVS firma og høre, om der er muligheder for at komme problemet helt eller delvist til livs.

Desværre må du nok sande, at det ikke er alle problemer der nemt lader sig løse - okker i vandet er en af dem. Til gengæld har du nu en fuldkommen effektiv og nem måde, at komme de vanskelige mørke rande til livs og samtidig en gylden mulighed for at holde dit toilet i fin stand med en forebyggende indsats.

Før og efter billede af toilet med mørke rander

Hos BASIC CLEAN får du altid

Professionelle kvalitetsprodukter, der holder hvad vi lover og samtidig til en pris, hvor du ikke føler dig snydt eller taget ved næsen. Du får meget for dine penge hos os - det er et faktum. For alle vores rengøringsmidler indeholder en optimal sammensætning og en koncentration, der gør, at du ikke skal bruge hverken en kvart eller en halv flaske, før du er tilfreds med dit resultat.

 

Du kan handle hos os uanset om du er selvstændig eller privatperson. Vores yderst konkurrencedygtige priser fremgår både med og uden moms på vores webshop. Du kan handle hos os når du har tid, for vores webshop er åben 24 timer i døgnet og 365 dage om året.

 

 

© Basic Clean - All Rights Reserved