Sådan gør du din ovn ren, effektivt

Rengøring af ovn, effektivt, med den bedste ovnrens på markedet

Du har sikkert prøvet de fleste former for ovnrens i farvestrålende indpakninger, der lover guld og grønne skove, uden at kunne levere det, de lover. Du har måske endda også prøvet et hav af gør det selv råd, som i bedste fald ikke har virket, men i værste fald har været direkte sundhedsskadelige og farlige.

 

Har du brug for informative og brugbare råd om rengøring af din ovn og den nemmeste vej til at finde den bedste ovnrens, så læs med her.

 

Tjek allerførst manualen for din ovn

Det er ikke sikkert du selv har købt din ovn og selv om du har, er det ikke sikkert, du lige har læst manualen igennem. Gør dig selv den tjeneste, at få den læst. Har du ikke manualen, kan du altid downloade den fra internettet.

 

I brugsanvisningen står der, hvilke rengøringsmidler eller kemikalier du ikke må anvende i ovnen og om den er udstyret med

 

 • Pyrolyse
 • Katalyse
 • Damp

 

Er det tilfældet, betyder det, at din ovn er selvrensende - i hvert fald til en hvis grad. Følg instrukserne for den selvrensende funktion i manualen og se, hvor meget skidt der kan fjernes på denne måde.

 

Alt efter hvor ren din ovn er blevet, kan det være du skal klare det sidste snavs med en god og effektiv ovnrens. Det tilbageværende snavs er ofte mere genstridigt, så derfor kan du gøre opgaven lettere for dig selv, ved netop at anvende den bedste ovnrens.

 

Lad dig ikke friste af hjemmelavede blandinger som ovnrens

Internettet flyder over med utallige forslag til hjemmegjorte blandinger, der som ved et trylleslag fjerner alt fastbrændt mad fra din ovn - i hvert fald hvis man skal tro forfatterne. Lad os bare slå fast, at helt så enkelt er det sjældent.

 

Nogle forslag indebærer, at du skal bruge stærke kemikalier, som for eksempel salmiakspiritus - dem bør du bestemt ikke give dig i kast med!

 

Salmiakspiritus er et yderst ætsende og sundhedsskadeligt kemikalie, som ikke hører hjemme i en ovn. Ikke nok med at det kan ødelægge din ovn af, så kan det give dig alvorlige gener og kemikalierester i ovnen, kan overføres til din mad.

 

Hvorfor er det så svært at gøre min ovn ordentlig ren?

Det spørgsmål kan vi godt svare dig på - men det er ikke sikkert, du har lyst til at høre svaret.

 

Det største problem med rengøring af ovn er, at vi simpelthen gør det for sjældent.

 

Vi påtager os gerne alle andre rengøringsopgaver i vores køkken. Vi sørger for at køkkenvasken er ren, at vores køkkenskabe er flotte og at gulvet ser rent og indbydende ud.

 

At vores ovn er beskidt springer hverken os eller vores gæster i øjnene. Når ovnen er lukket og slukket, ja så ser vi simpelthen ikke, hvor meget den trænger til en rengøring. Vi har nok også en tendens til at “glemme” den, netop fordi vi ved, at der venter os en stor og besværlig rengøringsopgave.

 

Men sådan behøver det heldigvis ikke fortsætte.

 

Det skal du være opmærksom på, når du bruger den bedste ovnrens

Som med alle andre rengøringsmidler, der indeholder aktive stoffer og kemikalier, skal du læse brugsanvisningen på din ovnrens, inden du går i gang med arbejdet.

 

Den bedste ovnrens er stærk og effektiv, så derfor bør du naturligvis beskytte de øvrige dele af dit køkken, som er i umiddelbar nærhed af din ovn. Det kan for eksempel være

 

 • Køkkenlåger
 • Køkkenbord
 • Køkkengulv

 

Du skal bruge samme udstyr, som når du rengør din ovn med andre rengøringsmidler, altså

 

 

Har du læst både rengøringsvejledningen for din ovn og brugsanvisningen for din ovnrens, så kan du hurtigt afgøre, om du kan rense din ovn med den bedste ovnrens.

 

Er knofedt overhovedet nødvendigt, når jeg bruger den bedste ovnrens?

Ja, du bliver nu nok nødt til at skrubbe din ovn, for at få has på fastbrændt fedt, sukker og madrester. Men slet ikke på en måde, som du sikkert har været vant til.

 

Det handler allermest om, at du skal følge nogle helt enkle trin, når du rengør din ovn med den bedste ovnrens.

 

 1. Varm ovnen let op og sluk igen - ovnen skal være lun når du går i gang med arbejdet
 2. Tør ovnen over med en fugtig klud, inden du påfører ovnrens
 3. Arbejd ovnrens godt ind og lad den virke i 10 minutter
 4. Skur med cirkulære bevægelser - dit sæbeskum bliver beskidt
 5. Gentag punkt 2 til 4 - indtil sæbeskummet forbliver hvidt

 

Man kan helt firkantet sige, at jo længere tid der går imellem rengøring af ovn, des mere knofedt og indsæbninger skal du bruge.

 

Start de gode vaner med den bedste ovnrens

Når du først har prøvet at rengøre din ovn med en professionel og effektiv ovnrens, så bør du helt sikkert tillægge dig en god vane med regelmæssig rengøring af din ovn.

 

Når der ikke er mange lag af gammelt, fastbrændt fedt og mad, så går rengøringen så nemt som ingenting.

 

Den bedste ovnrens letter dit arbejde og gør rengøring af ovn meget lettere, end du troede muligt.

 

Så let finder du den bedste ovnrens

Nu hvor du både er godt og grundigt informeret om de bedste rengøringstips og det, du skal holde dig langt væk fra, når det gælder rengøring af ovn, kan vi vist ikke holde spændingen længere.

 

Har du lyst til at stifte bekendtskab med en af markedets allerbedste og mest effektive ovnrens, så tag lige et kig på BASICCLEAN Ovnrens - denne ovnrens benyttes af både professionelle rengøringsfirmaer og masser af private husstande, som har fået øjnene op for dens effektivitet.

 

Du kan passende starte med at få syn for sagen lige her: 

 

 

 

 

 

 

 

 © Basic Clean - All Rights Reserved