Værd at vide om effektiv rengøring

Rengøring er en del af vores daglige gøremål. Nogle dage er der tale om let rengøring, som opvask og tøjvask, mens andre dage byder på større opgaver. Uanset om du gør rent hos dig selv eller du arbejder med rengøring på et professionelt plan, har du gavn af at læse med her, hvor du får god viden om rengøringsmidler, hjælpemidler til din rengøring og mange fifs og tips fra BASIC CLEANs egen professionelle rengøringsekspert Louise Grønhøj.

 

Professionelle og koncentrerede produkter giver effektiv og hurtig kvalitetsrengøring

Hver gang vi anvender kemi i hverdagen, skal vi naturligvis tænke os om. Med tanke på, hvor ofte vi falder for fristelsen til at købe et farverigt rengøringsmiddel, der lover os guld og grønne skove. Eller for en TV reklames åbenlyse photoshopping af før og efter billeder, så ikke kun indkøbes der voldsomt meget rengøringsmiddel, men meget smides også ud igen - simpelthen fordi det ikke har den ønskede effekt.

 

Det problem kan du løse i egen husholdning eller virksomhed, ved at købe virksomme, koncentrerede og professionelle rengøringsmidler, der holder lige nøjagtig, hvad vi lover. Hos BASIC CLEAN finder du kun virksomme midler, det skyldes en streng kvalitetskontrol, som hvert enkelt middel skal gennemgå, før det får plads på vores webshop.  Desuden har vi vores helt egen BASIC CLEAN serie, som udvikles af os efter lige så strenge kvalitetskrav. 

 

Med denne form for produkter kan du klare de udfordrende opgaver, som for eksempel rengøring af din ovn eller genstridige belægninger på dine fuger i badeværelset, uden at skulle bruge nær så lang tid og helt så meget knofedt. Du kan klare den nemmere rengøring hurtigere og med et flot og varigt resultat.

 

Godt grej gør en forskel - brug altid gode kvalitetsrekvisitter til din rengøring

Gode og professionelle rekvisitter, specialprodukter der kan hjælpe med specifikke udfordringer og de små men effektive gadgets, som kan spare dig for både tid og knofedt er værd at investere i, hvis du gerne have fordelen af hurtig og effektiv rengøring.

 

Det betaler sig altid at købe kvalitet, også når det kommer til rengøringen. Det giver ikke meget mening af købe en virkelig effektiv og professionel gulvsæbe, hvis du ikke har en ordentlig moppe i en god kvalitet, der hjælper dig med et rent og flot resultat, men snarere bare tværer skidtet rundt på gulvet. Det hjælper heller ikke meget at vinduesvasken klares med en billig vinduesskraber, der slet ikke slutter tæt til vinduet, når vaskevandet skal skrabes af.

 

Derfor fører BASIC CLEAN et stort udvalg af professionelle rekvisitter og ligeså kan du finde alle de gode klude og svampe hos os. Akkurat som vores effektive rengøringsmidler skal igennem en omfattende kvalitetskontrol, så gør det samme sig gældende, når vi udvælger tilbehøret til din rengøring. Du kan derfor være sikker på, at det grej og de specialprodukter du får hos os, holder længe og er effektive, når du skal gøre rent. Det er vejen mod den hurtige og professionelle rengøring.

Syre, base, neutralt - hvad skal jeg vælge?

Er man ikke helt skarp på rengøringsprodukter, kan det være vanskeligt at vide, om man er bedre tjent med den ene slags, fremfor den anden, til en given opgave. En af de ting, der er vigtig at holde øje med, er hvilken pH værdi dine rengøringsmidler har, for ved at tjekke den, ved du om du står med et surt, basisk eller neutralt middel. 

 

Vi trives bedst med en neutral pH værdi, for det kan vores hud og slimhinder godt lide. Vand har for eksempel en neutral pH værdi på ca 7. Der findes en pH skala, der går fra 0 - 14. 

 

 • Alt hvad der har en værdi på mellem 0 og 6 på pH skalaen, er syre. Jo lavere værdien er, des surere er midlet.

 

 • De neutrale pH værdier findes mellem 7 og 7,9 på skalaen. Jo tættere på 7, des mere neutralt er midlet.

 

 • På skalaen ligger de basiske pH værdier højst og har en værdi mellem 8 og 14. Jo højere pH værdi, des mere basisk er midlet. Vær opmærksom på, at basiske midler også kan hedde alkaliske midler.

Sure rengøringsmidler

De sure midler er kendetegnet ved en lav pH værdi. Det kan for eksempel være Kalkrens eller Toiletrens. Sure rengøringsmidler fjerner kalk og belægninger.

 

Neutrale rengøringsmidler

Et neutralt rengøringsmiddel har en pH værdi på omkring 7. Neutrale rengøringsmidler er milde og ses ofte blandt midler, som for eksempel Håndopvask og Cremesæbe til daglig brug. Neutrale midler fjerner almindelig snavs og skidt.

 

Basiske rengøringsmidler

Her arbejder du med midler, der har en høj pH værdi. Her er der for eksempel tale om Grundrens og Gulvrens og pleje. Basiske rengøringsmidler fjerner fedt og olie.

 

Louise anbefaler, at du som minimum bruger handsker, når du arbejder med både de sure og de basiske rengøringsmidler. Deres pH værdi afviger nemlig i højere eller lavere grad fra hudens egen pH værdi og kan derfor være skrappe mod din hud. 

 

Skal du rengøre store arealer eller rengøre med basiske eller sure rengøringsmidler i lang tid, kan du med fordel passe endnu bedre på dig selv, ved at anvende effektive værnemidler, så du beskytter både hud, øjne og åndedræt på en sikker måde. 

 

Pas på dig selv når du anvender rengøringsmidler

Ikke nok med at vi skal tænke på miljøet, når vi anvender rengøringsmidler - vi bør faktisk også passe godt på os selv og bruge passende beskyttelse, når det er nødvendigt. Uheldet kan være ude, selv om vi er påpasselige med at skrue låg på og undgå sprøjt. 

 

Både de sure og de basiske rengøringsmidler kan gøre skade på din hud og dine slimhinder - altså øjne og svælg. Derfor bør du naturligvis tage dine forholdsregler og bruge den form for beskyttelse, som vil være passende i den situation du er i. Brug som minimum handsker, for at beskytte dine hænder og overvej, om opgaven måske kræver øjen- og åndedrætsværn.

 

Det samme gør sig gældende for dine arbejdsstillinger. Der er ikke meget ved at gå i gang med gulvvasken, hvis du ved, at du kigger på en uges tid med ondt i ryg eller nakke. Sørg for at være obs på de gode, ergonomiske arbejdsstillinger, der ikke udløser smerter eller ubehag. Er dine knæ ikke i topform, så læg en pude under dem, når arbejdet kræver, at du sidder på knæ. Bliver dine overskabe og toppen på din reol ofte sprunget over, når du skal tørre støv af, så find en støvekost med forlængerskaft eller en med bøjeligt hoved.  Hos BASIC CLEAN finder du masser af hjælpemidler, der kan sørge for, at du bibeholder en god og fornuftig arbejdsstilling. 

 

Hop med på den grønne bølge hos BASIC CLEAN med mange udgaver af svanemærket rengøring

Vi bliver mere og mere miljøbevidste i Danmark. Det er så absolut både en god udvikling og nok også en nødvendig udvikling. Når til handler om rengøringsmidler betyder det også, at det er muligt at få mange flere variationer af “grønne rengøringsmidler”. 

 

At købe et miljøvenligt rengøringsmiddel er ikke svært, men det kan til tider være stort set umuligt at finde ud af, hvor miljøvenligt midlet egentlig er. Den udfordring får du ikke med grønne rengøringsmidler fra BASIC CLEAN. 

 

Vi har nemlig sørget for, at alle vores “Green” produkter alle er svanemærkede. Svanemærket er en fælles nordisk miljømærkning, der har eksisteret i mere end 25 år. Det er uden sammenligning den miljømærkning, som allerflest danskere kender - faktisk hele 95 %. Der er helt specifikke krav, der skal opfyldes, såfremt man vil benytte sig af mærket.

 

Ikke alene er der krav flere strenge krav til produktet og hele produktionen, der er også årlig opfølgning. Der kommer også tit skærpelser, der også skal leves op til. Det betyder en super god sikkerhed for kvalitet og et ægte grønt produkt.

 

Målet med svanemærkningen er, at mindske den samlede miljøbelastning fra både produktion og fra forbrug. Når du køber svanemærket rengøringsmidler hos BASIC CLEAN, er du sikker på, at de ikke indeholder

 

 • Parfume

 

 • Unødvendig kemi

 

 • Farlig kemi

 

 • Allergifremkaldende stoffer

 

Det er både bedre for dig, din familie, dine ansatte og ikke mindst for vores fælles miljø. 

 

De grønne rengøringsmidler du kan få hos BASIC CLEAN, er lige så effektive som de konventionelle. Hos os er der stort set ingen prisforskel på grønne og konventionelle rengøringsmidler, så det er bestemt ikke en ublu merpris, der skal holde dig tilbage. 

 

Go green med BASIC CLEAN. Tjek vores svanemærkede rengøringsmidler ud - du bliver helt sikkert positivt overrasket over både udvalg og priser, for du har masser af muligheder for effektiv, grøn rengøring af både privatbolig og alle størrelser virksomheder til virkelige gode priser.  

 

Få nemmere bugt med selv det mest genstridige snavs

Det er som oftest ikke lysten, der driver værket, når du kigger på et beskidt gulv, med indtørrede pletter af alt muligt, du faktisk ikke helt ved, hvad er. Eller når julefreden har sænket sig efter en skøn og velsmagende julemiddag, men køkkenet minder mere om en slagplads eller grillbarens køkken efter en lang og travl dag. 

 

I sådanne situationer kunne man have lyst til at ringe efter et rengøringsfirma, der kunne tage sig at svineriet. Men det er der faktisk ingen grund til, så længe du bruger de koncentrerede og effektive rengøringsmidler fra BASIC CLEAN. Du klarer enhver opgave med vores målrettede rengøringsmidler og sparer samtidig masser af penge.

 

Når vi taler om genstridigt snavs eller pletter, der bare ikke lige lader sig fjerne, kan vi ikke komme uden om de effektive specialprodukter, som kan gøre rengøringslivet meget lettere for dig. Den lille svamp, der udretter mirakler for ellers umulige pletter, den smarte gadget, der nemt og ubesværet afkalker din vandhane eller stenen, der klarer de grimme, brune rande i toilettet. Ja vi kan blive ved, for du finder mange specialprodukter hos BASIC CLEAN, som du måske ikke engang vidste eksisterede. Du kan med fordel kigge lidt på alle vores rekvisitter, for det er her du finder de små vidundere, der gør de svære eller måske helt umulige opgaver meget nemmere at klare.

 

Her må vi også fremhæve et enkelt rengøringsmiddel, som Louise er super glad for og virkelig stolt af at kunne tilbyde I BASIC CLEAN serien. Midlet vi taler om er Desirens, der er et helt fantastisk rengøringsmiddel med desinficerende effekt. Det har faktisk et utal af anvendelsesmuligheder, der gør det helt unikt. Du kan for eksempel fjerne dårlig lugt fra dine sko og dit tøj - inklusive den trælse svedlugt, der ellers er rigtig svær at komme af med. Desuden kan det desinficere og fjerne lugt fra dine affaldscontainere og holde mug og skimmel i ave på dit badeværelse eller i din vindueskarm. Tag et kig på dette versatile rengøringsmiddel og bliv overrasket over, hvor meget forskelligt du kan bruge det til. 

 

Håndkraft versus maskinkraft - når der skal rengøres mange kvadratmeter

BASIC CLEAN fører et lækkert udvalg af rengøringsmaskiner i flere størrelser, når du har brug for hjælp til de store og tidskrævende rengøringsopgaver, der strækker sig over mange kvadratmeter. Har du brug for en støvsuger til den trange plads, en der kan gøre rent, når du ikke er der eller en der kan klare store arealer eller meget snavs, så finder du nemt lige den model i Støvsugere, som du har brug for hos os. 

 

Har du brug for en gulvvasker, der klarer arbejdet på den halve tid eller mere, så finder du dem i forskellige størrelser og alle i den bedste kvalitet. Du finder Nilfisk rengøringsmaskiner med eller uden ledning, alt efter dit behov. 

 

Når du investerer i en effektiv støvsuger eller en gulvvasker, sparer du både tid og helbred. Arbejdet klares på ingen tid og kroppen belastes slet ikke på samme måde, som hvis du skulle klare opgaven manuelt eller med udstyr, der ikke helt kan klare opgaven.  

 

Vi sælger professionelle og effektive produkter til både erhverv og private

Hos BASIC CLEAN er du altid sikker på, at kvaliteten er i top. Vi har vores egen enkle og overskuelige BASIC CLEAN produktserie, som består af effektive, top professionelle og højkoncentrerede rengøringsmidler, som gør din rengøring let og ligetil. Med de flotteste og mest professionelle resultater - hver gang.

 

Vi betjener masser af kunder, både forskellige offentlige institutioner, små, mellemstore og store erhvervskunder og privatkunder. Hos os er alle velkomne. Alle vores kunder er forskellige, men de har en fællesnævner. Alle ønsker kvalitetsprodukter, der giver de helt perfekte forudsætninger for en nemmere, hurtigere og mere effektiv rengøring. 

 

Find et stort udvalg af tilbudspakker, hvor du kan spare mange penge

Hos os er der gode penge at spare, både når du køber målrettede pakkeløsninger til en speciel rengøringsopgave og når du køber storkøbspakker med specifikke produkter. Det kommer dig til gode, for til trods for, at du hos BASIC CLEAN får professionelle produkter til fair priser, har du stadig mulighed for at få ekstra rabat, når du vælger en af vores tilbudspakker.

 

Vi kan lige så godt sige det, som det er: Der er tale om voldsomt gode priser! Det er altså ikke småører du sparer, ved at købe en pakkeløsning.  

 

Du finder masser af forskellige pakkeløsninger hos os. Vi har for eksempel den skønne Feriepakken, der giver dig alt det, du har brug for til ferien i sommerhuset, i campingvognen, på båden eller til teltturen. Så kan du nyde turen uden at bekymre dig om alt nu er husket og købt - for her kommer det hele pakket i holdbar papkasse - lige til at tage med, så du kan koncentrere dig om at holde ferie.

 

Har du brug for effektiv hjælp til de grimme fuger i badeværelset, så benyt den populære Fugerenserpakken, der giver dig sunde og rene fuger, uden du skal bruge uanede mængder af knofedt. Storkøbspakkerne er nærmest uundværlige for vores erhvervskunder, der både sparer penge og tid, ved at bestille dem. Her kan du få mange pakker, lige fra den specifikke Kampagnepakken Køkken Svanemærket  til Tilbudspakken - Intropakke Erhverv, som er spækket med alle de rengøringsmidler, som du har brug for hver eneste dag. 

 

Tag et kig på alle vores tilbudspakker og find den eller dem, der lige passer til dit behov for effektive produkter til ekstra fordelagtige priser. Du har faktisk også mulighed for at opnå god rabat på et enkelt rengøringsmiddel, såfremt du køber flere styk på en en gang. 

 

Vi står klar til at hjælpe, hvis du har udfordringer med din rengøring

Hos BASIC CLEAN er god, effektiv og troværdig kundeservice en del af virksomhedens DNA. Vi eksisterer kun på grund af vores gode og trofaste kunder, der alle har oplevet fordelene ved at handle rengøringsartikler hos os.  

 

Derfor sidder vi naturligvis klar med hjælp, når rengøringen driller eller udfordrer dig og du har brug for hjælp til at komme videre. Vi træffes på alle hverdage, hvor du har mulighed for at snakke med os i vores telefontid, som er fra kl. 9.00 til kl. 13.00. Vi kender vores produkter som vores egen bukselomme, så vi vil utvivlsomt kunne guide og hjælpe dig på den bedst mulige måde. 

 

Har du svært ved at kontakte os i vores telefontid, har du altid mulighed for at sende os en mail, hvor du kort beskriver dine udfordringer. Vi svarer dig så hurtigt vi kan. Mailen sender du til [email protected]

 

Har du brug for professionel hjælp uden for vores åbningstid, så slå produktet op på vores hjemmeside. Det gør du nemt, ved at skrive produktets navn i søgefeltet øverst til højre. Der er god chance for at finde svaret i teksten eller hvis der er en af Louises videoer på siden. På den måde kan du ofte finde svaret med det samme. Så kan du nemt komme videre med din rengøring - med ny viden og  uden nogen nævneværdig ventetid.

 

Gør som Louise og følg hendes 10 gode allround råd til din rengøring

Vi kan ikke alle være eksperter i rengøring - men vi kan alle følge de 10 gode råd, som gør rengøringen både nemmere, hurtigere, mere effektiv og som giver et strålende rent resultat, hver gang! 

 

Louise har samlet 10 gode råd, som kan anvendes til al slags rengøring - lige fra den daglige og lette rengøring til en fedtet og træls ovn eller en tilkalket brusekabine. Læs dem og brug dem, når du fremover gerne vil klare dine rengøringsopgaver nemt og effektivt.

 

 • Kend dine rengøringsmidler

Det betaler sig at kende sine rengøringsmidler. Så kan du nemlig meget lettere finde det rengøringsmiddel, der passer til den form for rengøring du skal i gang med. Er du lidt i tvivl, så læs instruktionen på emballagen, så du ikke kommer til at bruge et forkert middel.

 

 • Kend dine overflader

Når du for eksempel skal rengøre dine gulve, er der vigtigt at du bruger egnede rengøringsmidler. Har du natursten på nogle gulve, er de mere sarte end andre klinker eller fliser. Mange natursten har et højt kalkindhold og tåler derfor ikke kalkrens, for det opløser kalken i stenene. Det er derfor vigtigt, at du også har styr på de materialer, der skal rengøres. Så kommer du aldrig til at bruge forkerte eller skadelige rengøringsmidler.

 

 • Brug de rigtige rengøringsmidler til opgaven

Vælg ikke i blinde, når du skal finde et egnet rengøringsmiddel til den forestående rengøring. Skal du fjerne fedt, skal du ikke bruge et kalkfjerningsmiddel eller omvendt. Brug det rengøringsmiddel, der er egnet til den form for rengøring, som du skal igang med. Det giver for det første det flotteste slutresultat og for det andet skader det ikke dine overflader. 

 

 • Overdoser ikke dine rengøringsmidler

Doser rengøringsmidlet som angivet på emballagen - også selvom der er meget snavs og skidt, der skal fjernes. Bruger du for meget rengøringsmiddel, kan dine overflader blive fedtede og mere modtagelige for ny snavs og skidt.

 • Varmt vand opløser genstridigt snavs hurtigere

Opløs altid dit rengøringsmiddel i lunkent eller varmt vand. Det er nem måde at opløse det lidt mere genstridige snavs på. I det hele taget er en smule varme på vandet ikke en dårlig idé, for det fjerner fedt- og oliepletter meget hurtigere, end det kolde vand gør.

 • Skift vaskevandet når det er beskidt

Selvom dit vand er blandet med rengøringsmiddel, vasker det ikke effektivt rent, hvis det er meget beskidt. Skift derfor vandet og tilsæt den samme mængde rengøringsmiddel, for en effektiv rengøring fra start til slut. Det giver dig et flot, ensartet og skinnende rent resultat.

 

 • Anvend altid gode og effektive rekvisitter i til rengøringen

Lad være med at springe over, hvor gærdet er lavest. Køb få men gode rekvisitter i en ordentlig kvalitet, der kan hjælpe dig til et professionelt resultat. Det gælder alt, lige fra klude og svampe til gulvmopper og -spande. En god kvalitet gør både arbejdet nemmere for dig og så holder den gode kvalitet betydeligt længere.

 

 • Undgå uhensigtsmæssige arbejdsstillinger

Det er selvfølgelig ikke altid muligt, at klare rengøring af underskabene i køkkenet eller afrensningen af fuger på badeværelset 100 % ergonomisk korrekt. Men du bør være opmærksom på, at du ikke står foroverbøjet eller i sidder på knæ i timevis. Det er din krop og dine led ikke glad for. Sørg derfor for at købe rekvisitter, der kan indstilles, bøjes eller på anden måde tilpasses, så din krop ikke skal på rekreation i flere dage efter en rengøring. 

 

 • Brug beskyttelse når du anvender kraftige rengøringsmidler

Skal du rengøre med sure eller basiske (alkaliske) midler, bør du sørge for at beskytte din hud - og måske også dine øjne og luftveje, alt efter hvor lang og omfattende rengøringen er. Brug som minimum altid handsker, så din sarte hud på hænderne ikke bliver irriteret, rød og tør.

 

 • Tør efter med en ren klud

Om du skal rengøre gulve, køkkenskabe eller brusekabine, er det en god idé at tørre efter med en ren klud. Det kan både være fugtig eller tør. Det minimerer nemlig risikoen for, at kalk aflejres eller støvet lægger sig på de våde flader. Overtørringen resulterer i en perfekt resultat, der holder sig flot i længere tid.

 

Nu er du godt rustet til at varetage alle former for rengøring på den helt rigtige måde.

 

Følg Louise og BASIC CLEAN på Facebook og Instagram

Vil du gerne holde dig opdateret på både nye produkter, effektive hjælpemidler til din rengøring og smarte, gennemtænkte gadgets, der bare virker? Så har du muligheden for det, ved at følge Louise på Instagram eller Facebook.

 

Her får du også masser af god information til nemmere og mere effektiv rengøring og gode rutiner. Hun deler nemlig gerne ud af de tips og tricks, som hun har lært sig gennem en lang karriere og som du uden tvivl vil kunne drage stor fordel af. 

 

Er du ikke fan af de sociale medier, er der ingen grund til at fortvivle. Du kan nemt tilmelde dig BASIC CLEANs nyhedsbrev, hvor du får den samme, gode information. Her på hjemmesiden har du også mulighed for at se alle Louises videotips til nemmere rengøring, der giver dig en super godt udgangspunkt for at komme i gang med den nemme og effektive rengøring med hjælp fra professionelle produkter fra BASIC CLEAN.  © Basic Clean - All Rights Reserved